Měkké palivové
dřevo

smrk, borovice, modřín, jedle, topol, lípa

Tvrdé palivové
dřevo

dub, buk, bříza, habr, akát a dřeva ovocných stromů

Dřevo
na uzení

různé typy dřev
 

Ostatní palivové
dřevo

odřezky, směsi apod.
 

Dřevo na uzení

dle potřeby nabízíme různé typy dřev, které jsou vhodné pro uzení.

Dřevo na uzení a grilování používáme z veškerých běžných ovocných stromů a listnáčů, jako jsou, akát, dub, buk a jalovec.

Dub a olši je nutno zbavit kůry. Maso může dostat nahořklou, nebo nakyslou příchuť, přičemž u dubu i přesto hrozí vysoký obsah tříslovin.


Broskvoň - nasládlá, dřevitá chuť
- většina druhů masa
Hrušeň - mírně sladká, dřevitá chuť
- drůbež, pernatá zvěř, vepřové maso
Jabloň - mírně nasládlá, těžší ovocná chuť
- hovězí maso, drůbež, vepřové maso, šunka
Moruše - sladká vůně připomínající jablko
- hovězí maso, drůbež, vepřové maso, šunka
Švestka - jemná a sladká chuť
- většina druhů masa
Třešeň - nasládlá, ovocná chuť
- většina druhů masa
Vlašský ořech - velmi těžká, kouřová chuť
- červené maso, zvěřina

 

 Názory a zkušenosti na konkrétní dřeviny se mohou lišit, v závislosti na druhu uzení, a typu udírny.